Kycklinggryta
4 stora kycklingfiléer
1 purjolök
1 stor röd paprika
250g färska champinjoner
3 stora vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk röd currypasta
1 krm cayennepeppar
salt, peppar (helst nymalen)
1 hönsbuljong tärning
1-2 tsk paprika (stark)
5 dl vatten
3 dl grädde
Gör så här:
- Skär paprikan i lagom stora bitar.
- Stek champinjonerna i bitar tillsammans med purjolöken och lägg det sedan i grytan.
- Lägg i paprikan i grytan.
- Lägg i kryddorna och småk
- Strimla kycklingen och bryn den. Lägg den sedan i en gryta.
- Koka i 10 minuter.
- Servera med ris eller pasta
Kyckling i form
4 pers
Ingredienser
600
g
kycklingfiléer
smör, att steka i
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost
smör, att steka i
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna.
- Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvarrelish och oregano.
- Skiva tomaterna.
- Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
- Gratinerna i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Kyckling med bacon
LökVitlök
Curry
Äpple
Kyckling
Grädde/matlagningsgrädde
Grönsaker- ex broccoli, morötter, paprika.
Knaperstek bacon. Låt rinna av på hushållspapper.
Fräs lök, äpple, vitlök och curry. Häll i kycklingen i mindre bitar. När det har stekt samman häll över grädde och låt puttra. Lägg i grönsakerna och låt gå tills klara.
Vid behov red såsen.
Tips är att förkoka morötterna för de tar ganska lång tid att bli klara.
Servera m pasta eller ris.
Fräs lök, äpple, vitlök och curry. Häll i kycklingen i mindre bitar. När det har stekt samman häll över grädde och låt puttra. Lägg i grönsakerna och låt gå tills klara.
Vid behov red såsen.
Tips är att förkoka morötterna för de tar ganska lång tid att bli klara.
Servera m pasta eller ris.
Kycklingkalops
Ingredienser:
500 g kycklinglårfilé
2 morötter
1 purjolök
1 msk smör
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad
1 tsk kinesisk soja
1/2 msk vetemjöl
ev salt och peppar
Gör så här:
- Skär kycklingen i stora bitar. Skala morötterna. Skär morötter och purjolök i strimlor.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpeppar, lagerblad och soja.
- Låt grytan koka ca 5 minuter.
- Lägg i morötter och häll i mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka 3 minuter.
- Rör i purjolöken och koka ca 2 minuter till. Servera med kokt potatis och kokta rödbetor, färska eller frysta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar