Kycklinggryta
Ingredienser:
900-1000g kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
3 msk provenscale örter
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2-2,5 dl passerade tomater
1-1,5 tsk salt
1 krm svart peppar
1 krm paprikapulver
3/4 dl maizena redning
½ dl hackad persilja till garnering
Gör så här:
- Bryn kycklingen. Lägg i en gryta.
- Hacka lök och vitlök. Stek mjuk.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med.
- Häll i vattnet.
- Blanda i resten av ingredienserna utom redningen och paprikan.
- Sjud under lock i 20 minuter.
- Skär paprikan i stänger och häll i grytan. Små koka sen i 10 minuter.
- Strö över persiljan
Servera med ris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar