Ingredienser:
500g köttfärs
500g valfri pasta
1 gul och röd paprika
1 msk smör- och olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
2 krm salt
2 krm vitpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 ½ dl
matlagningsgrädde
2 dl lätt crème fraiche
100 g Philadelphiaost
2 dl lätt crème fraiche
100 g Philadelphiaost
140g gräddädelost
Gör så här
- Koka pastan.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka löken och stek den mjuk i smör/olja.
- Smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg.
- Krydda och rör i paprikan, pressad vitlök och de passerade tomaterna.
- Låt allt puttra på svag värme i ca 15 min.
- Värm matlagningsgrädde och crème fraiche i en kastrull på svag värme, skeda i gräddädelost och Phiadelphiaosten och rör om tills osten smält. Det bör inte koka.
- Lägg pastan i en smord form.
- Fördela köttfärsröran över pastan och häll över
ostsåsen.
Grädda i 18-20 minuter. Servera med en god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar