onsdag 2 september 2015

Fläskfilégryta



Ingredienser

500g fläskfilé
1msk smör el margarin
200g chorizo el kabanoss
300g färska champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
1 tsk salt
1krm nymald svart peppar
2dl creme fraiche
2 tsk kinesisk soya

Gör så här:
  •  Skiva köttet i strimlor i 1 cm tjocka skivor. 
  • Bryn dem i smör.
  • Flytta över till en gryta. 
  • Ansa och skiva svampen och purjolöken. 
  • Strimla paprikorna. 
  • Fräs allt i fettet som är kvar i stekpannan och häll över i grytan. 
  • Salta och peppra. 
  • Häll på creme fraiche och soya. 
  • Koka under lock i ca 15 minuter. 
Servera ris och sallad till

Kycklinggryta med pasta





 Ingredienser

3 stora kycklingfiléer
1 purjolök
1 stor röd paprika
1 brk champinjoner/eller färska
3 stora vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk röd currypasta
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
1 hönsbuljong tärning
1-2 tsk paprika
2 dl vatten
3 dl grädde
2 dl valfri pasta

Gör så här

  • Strimla kycklingen och bryn den.
  • Lägg i en gryta.
  • Skär paprikan och purjolöken (färska champinjoner steks lite innan de läggs i grytan) och lägg i grytan.
  • Krydda med kryddorna och småkoka i 10 minuter. Om så önskas kan pastan puttra med men man behöver inte ha pasta om man inte vill. Krydda mer vid behov.